تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی نیازمند طراحی مدل رشد شتابان و پایدار است

عضو کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رشد اقتصادی ۸ درصدی نیازمند طراحی الگو و مدل رشد اقتصادی شتابان و پایدار مبتنی بر مؤلفه‌هایی همچون تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد ملی، ارتقای بهره‌­وری، مدل جذب و تأمین مالی داخلی و خارجی، تقویت رویکرد اقتصادمحور در روابط بین‌الملل است.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، کمیسیون‌های «اقتصادی، اداری و بازرگانی» و «زیربنایی و تولیدی» مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دومین جلسه مشترک خود به بررسی لایحه برنامه هفتم و مغایرت‌های آن پرداختند.

در ابتدای این جلسه، «داود دانش جعفری» عضو کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی، گزارشی از جلسه پیشین کمیسیون مشترک درخصوص بررسی لایحه برنامه هفتم در کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع ارائه داد و اظهار داشت: درخصوص تحقق هدف رشد ۸ درصدی، موضوعات گوناگون مطرح شده که در این کمیسیون بررسی خواهد شد.

به گفته او، رشد اقتصادی ۸ درصدی نیازمند طراحی الگو و مدل رشد اقتصادی شتابان و پایدار مبتنی بر مؤلفه‌هایی همچون تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد ملی، ارتقای بهره‌وری، مدل جذب و تأمین مالی داخلی و خارجی، تقویت رویکرد اقتصادمحور در روابط بین‌ الملل است که با پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان و جایگزینی صادرات نفت با الگوهای اقتصاد مجازی و نیز تعیین سهم و نقش و چگونگی اثرگذاری هر کدام از این حوزه‌ها محقق می‌شود.

در ادامه جلسه، «سعید شوال‌پور» معاون سازمان برنامه و بودجه با ارائه مدل مفهومی «نقشه راهبردی توسعه جمهوری اسلامی ایران بر مبنای سیاست‌های ابلاغی برنامه هفتم»، گفت: برای تحقق پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت، شاخص‌های عملکرد و ساختارها و فرایندها (در ۷ فصل) و منابع توسعه و پیشرفت (در ۸ فصل) در لایحه برنامه پیش‌بینی شده است.

در ادامه «علی‌اکبر احمدیان» نایب رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع گفت: بعد از ۴۰ سال نقش‌آفرینی و تجربه، باید بدانیم که در این مرحله می‌خواهیم چه چیزی را انجام دهیم. هر جا انقلاب اسلامی به موفقیت رسیده، از جمله صنایع دفاعی، با اتکا به تجربه، باور توانمندی‌های داخلی و بدون کپی‌برداری از الگوهای خارجی به آن دست یافته‌ایم.

در ادامه جلسه، پس از استماع نظر نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس، اعضای دو کمیسیون مجمع به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند و به مواردی از ایرادات شکلی و محتوایی در فصل یک لایحه (رشد اقتصادی) اشاره کردند.

برای رشد نباید مبنا را صرفاً بر مدل‌های سرمایه‌گذاری قرن هجدهمی قرار داد

«محسن زنگنه» نماینده کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ضمن پاسخگویی به موارد مطرح شده در جلسه گفت: برای رشد نباید مبنا را صرفاً بر سرمایه‌گذاری و مدل‌های قرن هجدهمی قرار داد، در حالی که می‌توان بر اساس بهره‌وری و اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال، رشد مدنظر را بدون فشار بر مردم محقق کرد. اعتمادی که امام راحل و رهبر انقلاب به مردمی‌سازی داشتند، تداومش در اقتصاد، شکوفایی در پی خواهد داشت.

در پایان مقرر شد برای جلسه آتی، سرمایه‌گذاری لازم برای رشد ۸ درصد و منابع آن مطرح شود.

در این جلسه، علاوه بر «غلامرضا مصباحی‌مقدم» رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع و «محمدرضا باهنر» نایب رئیس کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع، «محمود احمدی‌نژاد»، «علی‌اکبر احمدیان»، «داود دانش جعفری»، «محمود محمدی عراقی»، «مجید انصاری»، «محمد فروزنده»، «سید مصطفی میرسلیم»، «سعید جلیلی»، «غلامرضا آقازاده» از اعضای مجمع و «سعید شوال‌پور» معاون سازمان برنامه و بودجه و «مقصودی» سرپرست امور اقتصاد کلان این سازمان، «محسن زنگنه» و «محمدحسین حسین‌زاده بحرینی» از کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و جمعی از دبیران کمیته‌های مربوطه در دبیرخانه مجمع حاضر بودند.

کد خبر 66447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 6 =