کاهش نوسانات نرخ ارز با کنترل تورم و دسترسی به منابع ارزی

کارشناس اقتصادی گفت: کاهش نوسان بازار ارز در روزهای گذشته ناشی از اقدامات بانک مرکزی، کاهش تورم نقطه به نقطه، تصمیم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، دسترسی به منابع ارزی بانک مرکزی و پیاده‌سازی انضباط‌های پولی و مالی است.

به گزارش اگزیم نیوز، «هادی حق‌شناس» روز چهارشنبه در خصوص دلایل روند کاهشی نرخ ارز در روزهای اخیر، اظهار داشت: در روزهای اخیر چندین عامل بر بازار ارز و کاهش نرخ تاثیرگذار بوده که از مهم‌ترین این عوامل، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال ۱۴۰۱ است که بر کاهش نرخ ارز اثر مثبت خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به لایحه بودجه سال آینده، گفت: لایحه بودجه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی واقع بینانه و انقباضی است به این صورت که ارقام ارائه شده در این لایحه، کمتر از نرخ تورم سال جاری بوده که این امر در کاهش نرخ ارز موثر بوده است.  

وی با اشاره به حضور رئیس کل بانک مرکزی در میدان فردوسی، گفت: این حضور نشان‌دهنده آن بود که منابع ارزی کافی برای تأمین نیازهای کشور وجود دارد و بی شک این قبیل اقدامات آثار مثبتی را بر بازار ارز خواهد داشت.

حق شناس افزود: البته باید توجه داشت که دوام این موضوع بستگی به دو نکته دارد؛ نخست اینکه نتیجه مذاکرات وین چه خواهد شد، دوم اینکه از بانک مرکزی استقراض نشود و پایه پولی نیز به تبع آن افزایش نیابد.

وی با اشاره به روند کاهشی تورم نقطه به نقطه طی دو ماه اخیر، تصریح کرد: در صورت تداوم این روند کاهشی می‌توانیم شاهد کاهش نرخ ارز باشیم چرا که دلیل اصلی کاهش نرخ ارز مربوط به نرخ تورم و بخش دیگر به متغیرهای غیراقتصادی و مباحث مرتبط با مذاکرات و مباحث روانی آن بازمی‌گردد.

این کارشناس در تصدیق صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر دسترسی این بانک به منابع ارزی کشور، گفت: بانک‌های مرکزی در دنیا همیشه برای کنترل بازار ارز از پشتوانه‌های کافی ارزی برخوردارند و در کشور ما نیز همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد دسترسی به منابع ارزی کشور در سطح مطلوبی قرار دارد.

وی تاکید کرد: هم اکنون نوسانات بازار ارز در کشور بیشتر ناشی از متغیرهای غیراقتصادی است و البته این نکته به معنای عدم اثرگذاری متغیرهای اقتصادی نیست.

حق شناس ادامه داد: اگر بانک مرکزی بتواند همانگونه که سیاست کاهش نرخ تورم را آغاز کرده، این روند را ادامه دهد؛ اثر ماندگار و بلندمدت خواهد داشت.

وی با اشاره به تاثیر نرخ تورم بر قیمت ارز، اظهار داشت: اگرچه متغیرهای غیراقتصادی و عوامل روانی و سیاسی نوسانات ارز را تشدید می‌کند اما در چهار دهه گذشته نرخ تورم، عامل تغییرات نرخ ارز در کشور بوده است.

این کارشناس اظهار داشت: همانطور که رئیس کل بانک مرکزی نیز اشاره کرده‌ است، از طریق پیاده‌سازی انضباط‌های پولی و مالی همچون کنترل ترازنامه بانک‌ها و اضافه برداشت بانک‌ها، می‌توان در نهایت به کنترل و کاهش تورم امید داشت. مهم این است که پایه پولی رشد نکند و این کنترل‌ها حتما بر روی کاهش نرخ تورم نیز اثرگذار خواهد بود.

کد خبر 48841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =