عدم توازن تولید و مصرف برق به علت استخراج غیرمجاز رمزارز

بررسی‌های دقیق صورت گرفته در توانیر نشان داد که فعالیت غیرمجاز مراکز استخراج رمز ارز، می‌بایست به عنوان عاملی بزرگتر و فراتر از خاموشی در نظر گرفته شود چرا که آثار آن می‌تواند باعث بهم خوردن گسترده توازن تولید و مصرف برق شود.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز از پایگاه خبری شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر)، براساس مطالعه شرکت توانیر، رکورد بی سابقه و ۲۰ درصدی رشد مصرف برق در سال جاری، با هیچکدام از اصول برنامه ریزی و طراحی شبکه‌های برق سازگار نبوده است و این میزان رشد حداکثر در طول ۵ سال قابل تصور بود.

در این بررسی، ضمن اشاره به عوامل افزایش زودهنگام و شدید دمای هوا تا ۵ درجه و در مدار قرار گرفتن زودهنگام سیستم‌های سرمایشی، راه‌اندازی زودهنگام چاه‌های کشاورزی به دلیل کاهش بارش‌ها و رواناب‌های سطحی و رشد تولید و افزایش مصرف برق صنایع بزرگ در کنار عامل کمتر شناخته شده استفاده فزاینده از ماینرها و تجهیزات استخراج رمزارزبه عنوان عوامل اصلی رشد مصرف برق، به صورت ویژه به مولفه رمزارزهای غیرمجاز پرداخته شد.
در این گزارش آمده است: میزان رشد مصرف برق سالانه گروه‌های تجاری، خانگی و صنعتی مشخص و هرگونه رشد خارج ازاین مصارف، غیرمتعارف تلقی می‌شود.
بر اساس این مطالعه، کمترین مصارف در اردیبهشت ماه‌های سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ بین ساعت ۲ تا ۵ بامداد(یعنی خنک ترین ساعت شبانه روز) انجام شد، نشان داد که مصرف برق برخی استان‌ها در بازه زمانی منتخب چندبرابر شده است و استان‌های متعددی نیز افزایش بین ۱۰ تا ۲۰ درصدی مصرف برق را در فاصله ساعت ۲ تا ۵ بامداد شاهد بوده اند.
در ادامه آمده است: میزان مصارف بخش‌های خانگی و تجاری بین نیمه شب تا صبحگاه به شدت کاهش می‌یابد و با کنار گذاشتن مصرف بخش صنعتی که مصرف آن به صورت لحظه‌ای و از طریق کنتورهای هوشمند قابل رصد است، می‌توان مصارف بالا در این ساعت را به عامل مصرف کننده جدید نسبت به روند درازمدت، یعنی رمرزارزها نسبت داد.
براساس آنچه در این مطالعه به آن اشاره شد، این میزان رشد نمی‌توانسته است به بخش‌های خانگی و تجاری که در آن ساعت شبانه روز کمترین میزان مصرف را دارند یا حتی صنعتی که مصرف آن به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود، نسبت داده شود و این مصرف تنها می‌تواند متعلق به تولید رمزارزها باشد که بدون وابستگی به ساعت خاص حتی در نیمه شب نیز مصرف برق آنها ادامه دارد.
این بررسی همچنین نشان داد که میزان متوسط خاموشی‌ها در روزهای محدودی از ماه‌های گرم سال جاری، نزدیک به ۲ هزار مگاوات بوده است (معادل مصرف برق برآوردی دستگاه‌های استخراج رمز ارز) و چنانچه در سال جاری دستگاه‌های تولید رمزارز به عنوان مهمان ناخوانده در شبکه برق حضور نداشتند، حتی با وجود کمبود منابع آبی، با توجه به اجرای برنامه‌های پاسخگویی بار در بخش‌های صنعتی و کشاورزی، خاموشی بسیار کمتری متوجه بخش خانگی کشور می‌شد.
در نتیجه گیری این مطالعه همچنین تاکید شده است که استمرار مصرف شدید برق به ویژه در فصل زمستان که به طور طبیعی امکان تولید برق ‌آبی کاهش می‌یابد و همچنین تعدادی از واحدهای نیروگاه‌های حرارتی برای تعمیرات سالانه از مدار خارج می‌شوند، می‌تواند اثر منفی بزرگتری در تامین برق کشور داشته باشد.

مجموع کشف و شناسایی دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز تاکنون به ۲۱۴ هزار و ۸۵۰ دستگاه رسیده است.

کد خبر 45760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =