۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
پازل جهش تولید و مالیات

برای جهش تولید چه سیاست هایی باید در حوزه مالیاتی اتخاذ شود؟

جهش تولید در سال جاری به عنوان یکی از پیش نیازها برای توسعه آتی کشور است که به عوامل مختلفی از جمله بهبود مالیاتی وابستگی دارد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند دولت باید در سیاست های مالیاتی خود دو مساله را در پیش بگیرد؛ نخست اصلاح شیوه مالیات ستانی و دوم شناسایی کسب و کارهای زیرپله ای و مشاغلی که از پرداخت مالیات طفره می روند.

موضوع اول را می توان با ایجاد مشوق های موثر مثل حضور شرکت ها در بازار سرمایه و استفاده از استانداردها و مزایای این بازار برای تامین مالی و همچنین استفاده از ظرفیت های این بازار برای توسعه مالی-اقتصادی از یک سو و همینطور اصلاح مالیاتی از سوی دیگر است.

اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز موضوع دیگری است که دولت باید بر آن اهتمام جدی داشته باشد. متاسفانه سیاست دولت در این زمینه به گونه‌ای است که بخش تولید خواه‌ناخواه به انزوا کشیده شده و از رونق کسب و کار در این بخش کاسته است.

یکی از فعالان حوزه صنعت در این رابطه با اشاره به این‌که پرداخت مالیات یک مساله مهم و ضروری برای توسعه کشور است، می‌گوید: پرداخت مالیات زمانی می‌تواند راهگشا باشد که در بخش‌های پژوهشی و برای رشد کشور مورد استفاده قرار بگیرد. مالیاتی که هم‌اکنون به عنوان ارزش افزوده از مصرف‌کننده نهایی گرفته می‌شود، در این بخش‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

به گفته وی برای رفع این مشکل بهتر است دولت کوچک شود تا بتواند هزینه‌های خود را کاهش دهد و فشار مالیاتی هم از روی تولیدکننده برداشته شود، زیرا یکی از دلایلی که هم‌اکنون واحدهای تولیدی در کشور را با چالش مواجه کرده است، فشار بابت پرداخت مالیات است که عادلانه اخذ نمی‌شود.

وی ادامه می‌دهد: در زمینه پرداخت مالیات مشکلاتی وجود دارد، به‌گونه‌ای که بخشی از واحدهای تولیدی که درآمدهای هنگفتی دارند از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، اما صنایع و واحدهای تولیدی که درآمدهای پایینی دارند، مجبور به پرداخت مالیات هستند.

برای ایجاد عدالت در پرداخت مالیات باید قوانین و ساز و کارهایی اتخاذ شود. این کارشناس و فعال حوزه صنعت می‌افزاید: در شرایط اقتصادی موجود و با توجه به پایین بودن قدرت خرید مردم، پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده فشار بسیار زیادی به آنان وارد می‌کند و همین مساله سبب کاهش خرید خواهد شد.

زمانی که خریدی انجام نشود، بنگاه تولیدی با مشکل و در نهایت تعطیلی مواجه می‌شود. شاه‌محمدی اظهار می‌کند: در شرایط اقتصادی موجود و با توجه به مشکلاتی که در حوزه تولید وجود دارد، مالیات بر ارزش افزوده، مشکلات بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی را افزایش داده و خسارت بسیار زیادی به این بخش وارد کرده است.

وی با اشاره به این‌که جایگزینی مالیات به جای وابستگی به درآمدهای نفتی بسیار خوب است، ادامه می‌دهد: چنین اقدامی در این شرایط و با توجه به مشکلات موجود در بخش تولید، فشار بسیار زیادی به تولید، تولیدکننده و در نهایت توسعه وارد می‌کند

کد خبر 32988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 4 =