سیمان در انتظار بازگشایی بازار عراق

بازار عراق به دلیل ممنوعیت های تجاری این کشور به روی سیمان ایرانی بسته است و این موضوع باعث شده تا مازاد تولید در کشور ایجاد شود. چگونه باید از این سد گذشت؟

یک سال از زمانی که دولت عراق ممنوعیت های صادرات سیمان به این کشور را تصویب کرده می گذرد و به نظر می رسد این ممنوعیت همچنان به قوت خود باقی باشد. چندین هفته نیز از جلسه فعالان صنعت با وزیر می گذرد اما هنوز خبری از بهبود اوضاع به گوش نمی رسد و این مسأله به زیان فعالان صنعت سیمان تمام شده است تاجاییکه به گفته آنها در حال حاضر افزایش موجودی انبارها نیاز به صادرات را بیش از گذشته افزایش داده است.

به گفته تولیدکنندگان سیمان این کالا به دلیل چالش های حمل و نقل قابلیت ارسال به مناطق دوردست را ندارد و به همین دلیل باید به بازارهای منطقه ارسال شود از طرف دیگر مهمترین بازار منطقه در خلال یک دهه گذشته بازار عراق بوده است و از اواسط سال 95 تا کنون صادرات به این بازار ممنوع اعلام شد و به این ترتیب صادرات ناگهان با ضربه ای سنگین مواجه گردید.

در این بین اما کارشناسان معتقدند تولیدکنندگان عراقی سیمان ایران را نمی خرند اما ولع زیادی برای واردات کلینگر از ما دارند و این موضوع باعث شده بازگشت سیمان ایرانی به بازار عراق با گره ای کورتر از گذشته روبرو شود. حال با نگاهی به تولید سیمان باید گفت در یک سال گذشته تولید بیش از 7 درصد کاهش یافته است و این اثر مهمی برای بازار سیمان محسوب می شود که دلیل آن نیز پا پس کشیدن عراق از خرید سیمان ما است. 
در این رابطه عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به تولید بیش از نیاز سیمان در کشور بر ضرورت بسترسازی و ارتقای کیفیت تولید داخل برای صادرات این محصول به کشورهای همسایه تاکید کرد.
شهرام کوسه غراوی با اشاره به تولید بیش از نیاز سیمان در کشور بر ضرورت بسترسازی برای صادرات این محصول تاکید کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت نفت و رشد بودجه کشور عراق و همچنین آغاز سازندگی در آن مقصد سیمان تولیدی در ایران می تواند این کشور باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه بی توجهی به صادرات در کشور سالانه مبالغ هنگفتی از درآمدهای ملی ما را کاهش داده است، افزود: با توجه به رکود ساخت و ساز در کشور بسیاری از فراورده های ساختمانی از جمله سیمان در کشور بیش از نیاز داخل تولید شده که اگر زمینه صادرات آن ها فراهم شود رونق اقتصادی در کشور رخ خواهد داد.
نماینده مردم مینودشت، کلاله و گالیکش در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شرایط کشور در سال های اخیر در زمینه تولید سیمان بسیار تغییر رو به جلویی داشته است، گفت: لازمه جذب بازار کشورهای همسایه برای صادرات فراورده های ساختمانی ارتقاء کیفیت تولیدات ملی است.
کوسه غراوی با تاکید بر اینکه رقابت سختی بر سر جذب بازار کشورهای همسایه برقرار است، تصریح کرد: غفلت یا بی توجهی به تجهیز بسترهای لازم برای جذب بازارهای بین المللی سهم کشور ما از صادرات فراورده های ساختمانی را به شدت کاهش داده و در برهه ای کوتاه شاید به حذف ما بی انجامد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اظهارات برخی مسئولان کشور عمان در خصوص صادرات سیمان به این کشور، گفت: کشور عمان برای نمونه مقداری سیمان از ایران خریداری کرده اما به علت کیفیت پایین این فراورده ساختمانی تصمیم به قطع ارتباط و تهیه نیاز خود از کشور دیگر کرده است.
وی ادامه داد: از دست دادن مشتریان بین المللی در حوزه صادرات منافع ملی را تهدید می کند از این رو برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی باید بسترهای لازم برای صدور خدمات فنی و مهندسی و همچنین فراورده های ساختمانی با ارتقاء کیفیت مدنظر قرار بگیرد.
کوسه غراوی افزود: لازمه تبادل اقتصادی با کشورهای منقطه تمرکز بر رشد تولیدات با تکیه بر بهبود وضعیت کیفیت است از این رو در زمینه سیمان با توجه به تولید بیش از نیاز باید زمینه صادراتی شدن این فراورده ساختمانی نیز فراهم شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس دهم، ادامه داد: غفلت از بازار فعلی کشور عراق برای صادرات سیمان منجر به از دست دادن این بازار و به دست آوردن آن از سوی کشور دیگری خواهد شد.

ضعف دیپلماسی بازارهای بین المللی را از چنگ ما خارج می کند

وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشورهای همسایه مانند ترکمنستان خواهان سیمان تولید شده در ایران هستند، گفت: متاسفانه ضعف رایزنی ها و دیپلماسی عامل اصلی از دست دادن بسیاری از بازارهای بین المللی بوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بسیاری از فراورده های ساختمانی تولید داخل مانند سیمان، کلینگر و غیره ظرفیت صادرات دارد اما متاسفانه تاکنون اقدام عملی مناسبی برای جذب بازارهای هدف صورت نگرفته که این موضوع هر ساله کشور را از درآمدزایی بسیاری محروم کرده است.

کد خبر 23239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 9 =