رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: همزمان با روز اجرایی شدن برجام بیش از یک هزار LC در مجموعه بانک‌های کشور و در محورهای مختلف از جمله مواد اولیه و صنعت نفت و گاز گشایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محسن جلال‌پور ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران به تاثیر اجرایی شدن برجام بر نرخ ارز و ارتباطات تجاری با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: برجام به تنهایی سبب تغییرات در بازار و نوسانات نرخ ارز نبوده است. بلکه شرایطی که در کشورهای منطقه و بین ایران و عربستان اتفاق افتاده و در عین حال تغییر ارتباط با کشورها مبدا که در زمان تحریم ارتباطات ارزی زیادی با ما داشتند، نیز در این روند موثر است.

وی به افت قیمت نفت و شرایط در بازار جهانی نفت اشاره‌ای کرد و گفت: رکودی که در داخل کشور برقرار است نزدیک شدن به پایان سال و گرفتاری‌های بنگاه‌ها سبب ایجاد برخی نوسانات در نرخ ارز شده است و این مسئله به روز اجرایی شدن برجام بستگی ندارد.

وی این را هم گفت: که با اجرایی شدن برجام طبق هماهنگی که در مجموعه بانک‌های کشور اتفاق افتاده بیش از یک هزار LC (اعبتارات اسناد) در روز اجرایی شدن برجام در محورهای مواد اولیه کارخانجات و صنعت نفت و گاز گشایش می‌یابد.

جلال‌پور همچنین بحث نوسانات نرخ ارز را بسیار گسترده خواند و گفت این موضوع به جدی حساس است که برخی کشورها حاضراند ارزش پول ملی خود را کاهش دهند، تا وارد فضای صادراتی دنیا شوند.

وی به بحث نرخ ارز در بودجه سال 95 هم اشاره‌ای کرد و گفت: ما پیشنهاد داده‌ایم که ببینند چه میزان نفت به چه قیمت ارز نیز محاسبه شود، تا جلوی بسیاری از ابهامات و فسادهایی که از این طریق به وجود می‌آید گرفته شود. پیشنهاد ما این است که عدد مشخص و ثابتی را در بودجه تعیین کنیم و بقیه را به بازار رقابتی و اقتصاد آزاد بسپاریم تا بسیاری از مشکلات حل شود.

جلال‌پور بر این نکته تاکید کرد که باید بعد از این شرایط به سمتی حرکت کنیم که کمترین فضای تنش را با کشورها داشته باشیم تا در این راه منتظر جذب سرمایه‌گذار خارجی برای توسعه و رشد اقتصادی باشیم.

رئیس اتاق بارزگانی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، در مورد تردد هیأت‌های تجاری و اجرایی شدن تعداد تفاهم‌نامه اروپایی‌ها بعد از اجرایی شدن برجام گفت: بیش از 150 هیأت تجاری در 9 ماه گذشته از 48 کشور سفر کرده‌اند که می‌توان گفت 3700 نفر از بازرگانان و تجار اروپایی به ایران رفت و آمد داشتند.

وی در مورد نتیجه این رفت و آمدها گفت: 80 تفاهم‌نامه در این راستا امضا شده و ارتباط خوبی بین فعالان اقتصادی کشورها با ایران برقرار شده است اما کشورهای طرف مقابل اجازه نداشته‌اند تا قبل از روز اجرایی شدن برجام قراردادها را دنبال کنند و پیش‌بینی ما این است که در زمینه‌های مختلف از جمله نیروگاه‌ها، سدسازی و خودروسازی و پتروشیمی و نفت و گاز نسبت به بخش‌های دیگر جلوتر عمل کرده و به سرعت پس از برجام به سمت اجرایی شدن این قراردادهای پیش برویم و بعد از آن بنگاه‌های کوچک و متوسط این رویه را دنبال خواهند کرد.

کد خبر 2996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =