توجه دولت سیزدهم به همسایگان فرصتی برای توسعه روابط اقتصادی

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه دولت با تمام ظرفیت در کنار بخش خصوصی برای توسعه روابط ایستاده است، گفت: توجه دولت سیزدهم به گسترش روابط با همسایگان، توسعه روابط اقتصادی را برای کشور به همراه دارد.

به گزارش اگزیم‌نیوز، فرزاد پیلتن در همایش ایران و ترکیه با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه ویژه به کشورهای منطقه و همسایه است، اظهار داشت: بر همین اساس مقامات ارشد کشور بر توسعه همکاری اقتصادی و تجاری تاکید دارند.

وی با اشاره به برگزاری رویدادهای تجاری و اقتصادی و دیدارهای مشترک با کشورهای منطقه و همسایه،افزود: این شرایط فرصت مغتنمی است که در دولت مورد توجه قرار گرفته به عنوان برنامه‌ای اجرایی اعلام شده که باید از این فرصت به نحو احسنت استفاده کنیم.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به اهمیت ترکیه به عنوان همسایه برای ایران، ‌گفت: این کشور فرهنگ، ‌ تاریخی و اقتصاد نزدیکی به ایران دارد و به همین دلیل فرصتی است که می توان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از آن بهره مند شد.

پیلتن با بیان اینکه اقتصاد ترکیه پیشرفته است، خاطرنشان کرد: با تولیدات با کیفیت می‌تواند تامین کننده مناسبی برای ایران باشد و از سوی دیگر ارسال مواد اولیه و تامین محصولات مورد نیاز این کشور موجب شده، ایران و ترکیه شرکای مناسبی برای تجارت با یکدیگر باشند.

وی با بیان اینکه می‌توان صادرات به این کشور را افزایش داد، گفت: زیرساخت‌های لازم در این بخش فراهم شده است تا ترانزیت از مرزهای دو کشور تسهیل شود از یک سو کالاهای ایران به اروپا راه یابد و از سوی دیگر ترکیه نیز محصولات خود را به شرق آسیا ارسال کند.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی اقدامات کمتری انجام شده است، افزود: کشورهای ایرانی می توانند در راستای ساخت دوباره شهرهای زلزله زده ترکیه اقدامات لازم را انجام دهند.

پیلتن با بیان اینکه تولید مشترک از دیگر اهداف دو کشور است، گفت: شرایط در این بخش نیز فراهم شده است با توجه به مناطق آزاد و شهرک های صنعتی موجود می توانیم تولیدات مشترک را به سرانجام برسانیم که یکی از مزایای آن تعمیق همکاری های اقتصادی دو کشور است.

وی با اشاره به محدودیت ها و ممنوعیت های موجود در تجارت دو کشور تاکید کرد: در زمینه تجارت ترجیحی مشکلات باید به تدریج رفع شود و راه اندازی مرکز تجاری ایران در ترکیه توانسته تسهیلاتی را در این مسیر ایجاد کند.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه یکی از موفق ترین نهادهای بخش خصوصی است، افزود: دولت با تمام ظرفیت در کنار بخش خصوصی برای توسعه روابط ایستاده است تا مطابق برنامه چهارساله تدوین شده تجارت دو کشور را به ۱۵ میلیارد دلار در سال برساند.

همچنین در این همایش «مهرداد سعادت» رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه با تاکید بر اینکه تجارت دو کشور باید به بخش خصوصی سپرده شود، گفت: دولت باید با اعتماد به بخش خصوصی توسعه روابط تجاری را به این بخش واگذار کند و در ادامه حمایت خود را داشته باشد.

وی با اشاره به حجم ۵۳۵ میلیارد دلاری تجارت ترکیه در یکسال، اظهار داشت: این کشور ۳۰۰ میلیارد دلار واردات و ۲۳۵ میلیارد دلار صادرات را به ثبت رسانده است که سهم ایران می توانست از این ظرفیت ۱۵ میلیارد دلار باشد.

سعادت گفت: ۸۵ درصد اقتصاد ترکیه به بخش خصوصی واگذار کرده است و به عنوان محور اصلی اقتصاد را پیش می برد و دولت نیز به وظیفه نظارت خود می پردازد.

کد خبر 64061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 15 =