کارشناس اقتصادی: عرضه سهام عدالت در بورس پادزهر مالی است

«عباس هُشی» از کارشناسان ارشد سازمان بورس کشور، دولت کنونی را نخستین دولت جمهوری اسلامی ایران دانست که خصوصی‌سازی را با عرضه سهام عدالت در بورس و شفافیت مالی به عنوان انضباط مالی و پادزهر در دوره خود انجام داد.

به گزارش اگزیم نیوز، عضو هیات علمی سابق دانشگاه شهید بهشتی در گفت وگویی بیان داشت: ‌ماهیت سهام عدالت یعنی اینکه مردم را در اموالی که متعلق به خودشان بود سهیم کنند و به شرکت‌هایی که در ابتدا ۶۶ شرکت بودند و از این تعداد ۴۹ شرکت بورسی و بقیه غیربورسی بودند پیشنهاد شد که همین سهام را به مردم عرضه کنند که در اصل مبنای آن بازپرداخت بدهی بود.

وی سهام عدالت را یکی از زیرمجموعه‌های خصوصی سازی برشمرد و افزود:‌ اما سوال اینجاست که در اقتصاد ، آیا مدیریت مردمی "خصوصی سازی" تلقی می شود یا خیر؟

عضو جامعه حسابداران رسمی ایران اظهار داشت:‌ از سال ۸۶  براساس حکم رهبری ، سیاست‌های اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی برای خصوصی سازی در ارتباط با بانک ها، صنایع مادر  و چیزهای اصلی که دست دولت بود و مانعی برای خصوصی سازی به شمار می رفت، صادر شد.

این کارشناس حوزه اقتصادی افزود:‌ محدودیت اصل ۴۴ از سیاست اجرایی را اصلاح کردند تا بتوانند سهام بانک‌ها را واگذار کنند که این واگذاری ها یا در قالب مزایده و موردی بود یا اینکه سهام می بایست ابتدا به بورس برود و قیمت گذاری واقعی شود.

 وی خاطرنشان کرد: ‌سال ۸۸ هدفمندی یارانه ها را برپایه پنج میلیون تومان محاسبه کردند که درسال ۸۹-۹۰ ارزش آن به ۵۰ میلیون تومان رسید ولی با اتمام کار دولت دهم در خرداد ۹۲ اعلام شد در کشور ۷۸ میلیون یارانه بگیر هستند که از این تعداد ۵ میلیون نفر هم ثبت‌نام نکرده ‌اند که درمجموع جمعیت یارانه بگیر به ۸۳ میلیون نفر می‌رسد درحالی که مرکز آمار جمعیت کشور را۷۸ میلیون نفر اعلام کرده بود یعنی ۶ میلیون نفر مازاد بودند و دیوان محاسبات و مجلس شورای اسلامی نیز در این باره سکوت کرده بودند.

این حسابرس بازار سرمایه تصریح کرد: ‌اما این اصلاحیه در دولت دوازدهم اتفاق افتاد که با دسترسی به اطلاعات مالی ، شروع به حذف افراد بیش ازسقف ۷۸ میلیون نفر کردند که از اقدامات خوب دولت تدبیر و امید بود.

هشی همچنین عنوان کرد:‌ زمانی که سهام عدالت به مردم  واگذار شد آنها نمی توانستند سهامدار شوند بنابراین درهر استان شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت ایجاد کردند که تعداد آنها  به ۴۹ شرکت سهامدار بورسی رسید و بعد از سهامدار شدن در شرکت ها، هیئت مدیره نیز تشکیل شد.

 وی افزود: ‌در این شرکت ها سهام مربوط به مردم بود اما مدیریت آن کاملاً در دست دولت بود و مقرر شد به ازای هر سهام عدالت یک میلیون تومان به مردم که از محل طلب آنها از خزانه بود، پرداخت شود و بقیه نیز از سود سهام این ۴۹ شرکت جبران شود و این جزء تعهدات دولت بود.

این کارشناس بازار پول و سرمایه ادامه داد: تعدادی از شرکت ها تمامی یک میلیون بدهی را از سود سهام و پاداش هیات مدیره می‌گرفتند و به مردم پرداخت می کردند اما یک عده از شرکت‌های سرمایه‌گذاری که عمدتاً در تهران بودند پاداشی که مربوط به مدیریت سرمایه‌گذاری استانی بود و می بایست در حساب مالی این شرکت ها صرف و بازپرداخت بدهی سهامداران به دولت می‌شد، دخل و تصرف کردند.

وی خاطرنشان کرد:‌ سال ۹۷ دولت اعلام کرد سهم هر نفر۴۶۶ هزار تومان است که افراد می‌توانند این سهم را به دولت بدهند تا آن به یک میلیون تبدیل شود در حالی که باید از محل سود سهام پرداخت می‌شد نه از جیب مردم و در واقع عملی هم نشد.پس از مدتی اعلام شد افراد در صورت تمایل ، سهام عدالت خود را مدیریت کنند در غیراین صورت در اختیار ما بگذارند تا از طرف شما مدیریت کنیم.

حسابرس معتمد بورس و بانک مرکزی گفت:‌ رئیس جمهوری کنونی نخستین رییس دولتی است که شفافیت مالی که ابزار انضباط مالی و نوعی پادزهر است را در دولت خود با بانکها شروع کرد و اولین رئیس جمهوری است که خصوصی سازی در اجرای حکم حکومتی را با عرضه سهام دولتی در بورس انجام داد.

کد خبر 41321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 8 =