زعفران مثقالی ۵۰ هزار تومان است

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران از افزایش شدید عرضه زعفران تقلبی در بازار در پی بالا رفتن قیمت این محصول خبر داد و نسبت به تاثیر مصرف محصول تقلبی بر سلامت مردم هشدار داد.

به گزارش اگزیم نیوز؛ بازار شب عید از  بسته‌های کوچک به اصلاح زعفران که با قیمت‌های بسیار نازل ۵ تا ۱۵ هزار تومان پر شده است و با توجه به اینکه ارزش هر کیلوگرم زعفران فله ۸ تا ۱۴ میلیون تومان است، هر مثقال زعفران نباید کمتر از ۵۰ هزار تومان باشد اما آنچه در بازار با نرخ نازل به نام زعفران عرضه می‌شود، محصولات رنگ شده ای هستند که تهدیدی جدی برای سلامتی مردم به شمار می روند.

در این باره علی حسینی، معتقد است با افزایش قیمت هر محصولی امکان افزایش تقلب در آن وجود دارد به طوری که در بازار زعفران همین اتفاق بیش از گذشته به چشم می خورد و در پی افزایش قیمت زعفران، بازار زعفران تقلبی نیز رونق پیدا کرده است.

عضو هیات رئیسه شورای ملی با تاکید بر اینکه سودجویان برای تبدیل ظاهر زعفران تقلبی به زعفران واقعی از راه‌های جدیدی استفاده می‌کنند، افزود: متقلبان از تکنیک‌های جدیدی استفاده می‌کنند تا امکان تشخیص زعفران واقعی از تقلبی برای مردم مشکل‌تر شود.

وی راه مقابله با تقلب را افزایش نظارت و آگاهی مردم دانست و گفت: لازم است به سرعت دستگاه‌های ناظر برای کنترل بیشتر بازار زعفران ورود کرده و نسبت به شرایط پیش آمده پاسخگو باشند و علاوه بر ضرورت ورود دستگاه‌های ناظر برای جلوگیری از توزیع بیشتر محصولات تقلبی، باید آگاهی مردم نیز ارتقاء یابد.

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران در پاسخ به این پرسش که مردم چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهند، اظهار کرد: همیشه به ارزانی‌های غیرمنطقی شک کنید، در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم زعفران فله‌ای ۸ تا ۱۴ میلیون تومان است، با این قیمت هر مثقال زعفران بسته بندی شده نباید کمتر از ۵۰ هزار تومان باشد.

حسینی ادامه داد: به ظاهر هر برگ زعفران نیز دقت کنید، شکل ظاهر زعفران شبیه میخک خشک شده است و انتهای دندانه‌دار دارد و در ادامه کمی پیچیده شده و در انتها باریک می‌شود.

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه توجه به رنگ زعفران نیز اهمیت دارد، افزود: زغفران هیچگاه در آب گرم به ناگاه رنگ خود را رها نمی‌کند و رنگدهی آن به تدریج و از زرد آغاز شده و به سمت قرمز روشن می‌رود.

حسینی یادآور شد: با توجه به استفاده سودجویان از روش‌های جدید تقلب، شاید شناخت زعفران واقعی از تقلبی سخت باشد و تنها آزمایشگاه بتواند آن را تشخیص دهد، این موضوع مسئولیت دستگاه‌های مربوطه که مسئول نظارت و حفظ سلامت مردم هستند را بیشتر می‌کند.

کد خبر 40966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =