۱۰ تریلیون تومان اعتبار برای ۹۵۵ هزار شغل در سال

برای تأمین ۹۵۵ هزار شغل مورد نظر در برنامه ششم رقمی در حدود ۳ میلیارد دلار توسط صندوق توسعه ملی و بانک ها در نظر گرفته شده که بالغ بر ۱۰ تریلیون تومان اعتبار را شامل می شود

به گزارش اگزيم نيوز، محمد شریعتمداری امروز (دوشنبه) در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه در رابطه با توسعه اشتغال روستایی در قالب طرح تولید پوشاک، با اعلام این که باید بازارهای خود در عرصه جهانی بار دیگر به دست آوریم، اظهار کرد: زمانی حتی در لندن از برندهای ایرانی برای فروش کالاهای خود استفاده می‌کردند اما اکنون در چه جایگاهی قرار داریم؟ پس باید با توجه به سلیقه و قدرت بزرگ طراحی ایرانی بتوان از پتانسیل موجود بهره برده و به جایگاه واقعی خود در جهان برگردیم.

وی ضمن ابراز نگرانی از این که امروز بازارهای ایرانی مفت و مجانی در اختیار خارجی‌ها قرار گرفته است، عنوان کرد: بخشی از آن از طریق قاچاق و بخشی دیگر هم ارادی انجام می‌شود.

شریعتمداری به صراحت گفت که در حال حاضر بخشی از ۱۲ میلیارد دلار وارداتی که انجام می‌شود هرچند که قانونی است اما حقوق گمرکی بر آن پرداخت نشده و در حجم کم و قابل حمل وارد کشور می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به آمار ۲.۵ میلیارد دلاری قاچاق پوشاک اشاره کرد و گفت: معتقدم این آمار چندان دقیق نیست و پایه‌ای ندارد. تصورم این است که قاچاق پوشاک بیش از این رقم خواهد بود.

وی با بیان اینکه اکنون در سیکل معیوبی قرار داریم، گفت: متاسفانه اقداماتی کرده‌ایم که خود باعث شرایط فعلی شده‌ایم؛ به طوری که تجارت مرزی را بدون حقوق ورودی مجاز دانسته‌اند یا موافقت‌هایی را ابلاغ کرده‌ایم که شرایط فعلی را رقم زده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین موضوع حمایت از بخش صنعت را مورد اشاره قرار داد و از اهمیت حمایت‌های بانکی و بودجه‌ای سخن گفت.

شریعتمداری عنوان کرد که در حال حاضر با سود تسهیلات بالای ۲۰ درصد نمی‌توان در صنعتی که در بسیاری از بخش‌ها بازده کمتر از ۱۰ درصد دارد موفق بود. در این شرایط، تولید محکوم به شکست است.

وی از رییس سازمان برنامه و بودجه خواست در کنار حمایت‌های یارانه‌ای در تسهیلات بانکی، از منابع بودجه عمومی به عنوان اهرمی برای حمایت از تولید استفاده کند.

شریعتمداری در مجموع طرح توسعه اشتغال روستایی در قالب اجرای طرح تولید پوشاک را مثبت ارزیابی کرد و گفت که به هر حال در رابطه با حدود ۲۰ هزار شاغل در حوزه پوشاک در کشور نگرانی‌هایی وجود دارد و باید برای آینده آن فکری کرد. این در حالی است که در حال حاضر ۲۳ هزار فروشنده پوشاک در کشور داریم و حدود ۲۵۰ برند خارجی دارای نمایندگی هستند.

در ادامه اين مراسم محمدباقر نوبخت با اشاره به اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه سالانه 955 هزار شغل نیاز است و این موضوع جزو برنامه‌های رئیس‌جمهور بوده است، تصریح کرد: سهم و آورده بخش خصوصی و دولت در طرح‌ها مهم بوده و اکنون مجوز ویژه‌ای برای استفاده از 1.5 میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی برای طرح های اشتغالزا داریم.

همچنین بانک‌ها نیز باید 1.5 میلیارد دلار به این رقم اضافه کنند و جمعاً بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان مدنظر قرار دارد.

نوبخت با اشاره به اینکه آمادگی داریم هرچه می‌توانیم از هزینه جاری دستگاه‌ها کم کنیم، اظهار داشت: منابع ناشی از کاهش هزینه دستگاه‌ها در امر تولید و توسعه مصرف خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: هر سه ماه باید تخصیص بودجه و کاهش هزینه جاری را برای هزینه دستگاه‌ها به خزانه‌داری کل کشور اعلام کنیم که برای این مدت 20 هزار میلیارد تومان باید تخصیص می‌دادیم که آن را کاهش داده و به تولید و اشتغال اختصاص خواهیم داد.

 

جزئیات طرح تولید پوشاک در مناطق روستایی با سرمایه ٦٨ میلیاردی

در این مراسم بنابر توضیحات پورمحمدی - معاون امور تولیدی سازمان برنامه و بودجه - استان های کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، اردبیل، همدان و گیلان که دارای نرخ بیکاری بالاتری بوده و البته ظرفیت تولید پوشاک را دارند، استان های هدف هستند. البته این طرح در ٣١ استان کشور اجرا می‌شود اما فعلا به صورت آزمایشی در این چند استان است.

سازمان برنامه بودجه، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، بانک کشاورزی و انجمن صنایع پوشاک ایران و استانداری ها در این طرح مشارکت دارند. در این طرح در مجموع به طور مستقیم ٥٤٨٠ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

تسهیلات پرداختی برای تولید در طرح توسعه اشتغال روستایی در قالب تولید پوشاک با مشارکت بانک کشاورزی و با سود مصوب شورای پول و اعتبار(١٨ درصد) پرداخت می شود که نیمی از آن از سوی سازمان برنامه و بودجه در قالب یارانه سود پرداخت خواهد شد. این در حالی است که پیش بینی شده در هر استان حدود ٩ میلیارد و ٨٠٠ میلیارد تومان یارانه سود پرداخت شود. بر این اساس سود پازپرداخت تسهیلات ٩ درصد و در دوره پنج ساله خواهد بود.

در مجموع در هر استان به طور متوسط ٦٨ میلیارد و ٨٠٠ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام خواهد شد که ٩٠ درصد آن تسهیلات بانکی است.

کد خبر 21762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =