ترمیم زیرساخت های معدنی در دولت یازدهم

سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: در دوره سه ساله دولت یازدهم، ۶۶ قرارداد در زمینه پیمانکاری، نظارت، مشاوره و آزمایشگاه برای اجرای زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی تعریف شده و در دست انجام است

مرتضی هاشم پور مجری طرح ایجاد زیربنای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی افزود: علاوه براین با یک هزار و 350 میلیارد ریال اعتبار پروژه های راه سازی و برق رسانی برای طرح های معدنی در دست انجام است.
به گفته وی، چنانچه تامین اعتبار لازم صورت گیرد، تا پایان امسال هفت طرح زیربنایی به بهره برداری خواهد رسید.
هاشم پور اضافه کرد: بررسی سال های عملکرد دولت یازدهم نشان می دهد، تعداد 15 پروژه اجرایی جدید در قالب دو پروژه برق رسانی و 12 پروژه راه سازی و یک پروژه نصب باسکول تعریف شده است که هفت پروژه آن با مبلغ قرارداد 570 میلیارد ریال در سال 1394 تنظیم شد.
مجری طرح ایجاد زیربنای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی با اشاره به پروژه های راه سازی قابل اتمام تا پایان امسال، تصریح کرد: مبلغ قرارداد این پروژه ها 480 میلیارد ریال است که در پنج استان کشور در حال اجراست و برای توسعه معادن مربوطه بسیار مهم است.
به گفته وی، ایمیدرو تعهدات خود را برای اتمام بخش های تحت اجرای خود انجام داده است و امیدواریم با اختصاص اعتبار به وزارت راه و شهرسازی، این پروژه ها تکمیل و معادن آن، فعالیت خود را آغاز کنند.
هاشم پور توضیح داد: تکمیل راه دسترسی سیمان زابل از جمله پروژه های قابل بهره برداری امسال است که حدود 60 درصد محصولات آن به خارج صادر می شود. احداث راه دسترسی به معدن، موجب کاهش 50 درصدی هزینه حمل و نقل می شود.
وی اضافه کرد: « احداث راه دسترسی به معادن خاک نسوز شورجستان » به عنوان بزرگترین تامین کننده مواد اولیه کاشی و سرامیک و « تکمیل راه دسترسی به معادن الیگودرز » به عنوان تامین کننده سنگ چینی و سنگ کربنات کلسیم، از دیگر پروژه های امسال است.
هاشم پور خاطرنشان کرد: مرحله نخست راه اصلی خرامه – نیریز، باند دوم خواف سلامی درخراسان رضوی، راه دسترسی به معادن مهاباد و مسیر دسترسی به معادن طزره شاهرود، از دیگر طرح های راه سازی است که در صورت تامین اعتبار و وجود شرایط آب و هوایی مناسب، قابل تکمیل و بهره برداری است.
براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت ذخایر اکتشافی معادن کشور پیش از آغاز به کار دولت یازدهم بالغ بر 57 میلیارد تن بود که حدود 37 میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است .
براساس برنامه اکتشافات جدید که در دولت یازدهم از سوی سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی از نیمه دوم سال 1393 در گستره ای به مساحت 250 هزار کیلومتر مربع اجرا شده، تاکنون در مرحله مقدماتی 400 میلیون تن سنگ آهن، 500 میلیون تن زغالسنگ و 90 تن طلا کشف شده است.
ایران در سطح جهان از نظر میزان ذخایر اکتشافی در رده چهاردهم جهان و از لحاظ تنوع براساس اطلاعات منتشر شده رتبه دهم دارد.

کد خبر 12791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =